2023/2024Modulation of the Aromatic Profile of Verdejo Wine through Sequential Inoculation of Wickerhamomyces anomalus and Saccharomyces cerevisiaeLorena López EnríquezLópez-Enríquez, L., Vila-Crespo, J., Rodríguez-Nogales, J. M., Fernández-Fernández, E., & Ruipérez, V. (2023). Modulation of the Aromatic Profile of Verdejo Wine through Sequential Inoculation of Wickerhamomyces anomalus and Saccharomyces cerevisiae. Fermentation, 9(11), 977. https://doi.org/10.3390/fermentation9110977 Non-Saccharomyces Yeasts from Organic Vineyards as Spontaneous Fermentation AgentsLorena López EnríquezLópez-Enríquez, L., Vila-Crespo, J., Rodríguez-Nogales, J. M., Fernández-Fernández, E., & Ruipérez, V. (2023). Non-Saccharomyces Yeasts from Organic Vineyards as Spontaneous Fermentation Agents. Foods, 12(19), 3644. https://doi.org/10.3390/foods12193644 Impact of pre-veraison cluster treatments with nordihydroguaiaretic acid on the composition of Verdejo grapesMarie Azuara Mora2022/2023López-Enríquez L, Vila-Crespo J, Rodríguez-Nogales JM, Fernández-Fernández E, Ruipérez V. Screening and enzymatic evaluation of Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentation of organic Verdejo wines. Foods. 2022; 11(21):3448. https://doi.org/10.3390/foods11213448.Lorena López Enríquez2021/2022Efectos del estado hídrico y de la clorosis férrica del viñedo sobre la composición del vino Tempranillo. (Tierras Agricultura)RAMÓN SÁNCHEZ ALONSOVolatile composition and sensory properties of wines from vineyards affected by iron chlorosis (Food Chemistry)RAMÓN SÁNCHEZ ALONSOAssessment of grape volatile composition using fluorescence indices of leaves in vineyards affected by iron chlorosis. (Scientia Agricola)RAMÓN SÁNCHEZ ALONSONiveles moderados de deficiencia de hierro en el viñedo pueden afectar positivamente al perfil volátil y a la calidad sensorial del vino. (La Semana Vitivinícola)RAMÓN SÁNCHEZ ALONSO2020/2021Tercer artículo aceptado en revista de impactoSAMANTA PRAT GARCÍA2019/2020Improvement of wine volatile composition through foliar nitrogen applications to Cabernet Sauvignon grapevines in a warm climateMarioli Alejandra Carrasco QuirozChilean journal of agricultural research. doi:10.4067/S0718-58392018000200216 Artículo en Journal of the Science of Food and AgricultureRAMÓN SÁNCHEZ ALONSOArtículo para la revista de divulgación vitivinícola ENEORAMÓN SÁNCHEZ ALONSOenvio articulo: CHARACTERIZATION OF ANTHOCYANINS AND ANTHOCYANIN-DERIVATIVES IN RED WINES DURING AGEING IN CUSTOM OXYGENATION OAK WOOD BARRELSSAMANTA PRAT GARCÍASe ha enviado el tercer artículo que formará parte de la tesis y que lleva por nombre: CHARACTERIZATION OF ANTHOCYANINS AND ANTHOCYANIN-DERIVATIVES IN RED WINES DURING AGEING IN CUSTOM OXYGENATION OAK WOOD BARRELS a la revista indexada Food Chemistry 2018/2019Aroma composition of Tempranillo grapes as affected by iron deficiency chlorosis and vine water statusRAMÓN SÁNCHEZ ALONSOpublicación primer articulo en revista indexadaSAMANTA PRAT GARCÍA2015/2016Efectos del tipo de riego por goteo (tradicional y deshidratación parcial de raíces) en la calidad y la producción de uva del cv. Cabernet Sauvignon (ALEJANDRO VICENTE CASTRODivulgación de la comunicación presentada en el congreso de los Grupos de Investigación Enológica-GIENOL, en Madrid (2013) Manejo del riego y control de rendimiento del viñedo en un marco de limitación hídrica y cambio climático. Aplicación en la variedad Verdejo (Vitis viALEJANDRO VICENTE CASTROJesús Yuste y Alejandro Vicente |